Мирним переговорам щодо Сирії загрожує бойкот
Категорія
Світ
Дата публікації

Мирним переговорам щодо Сирії загрожує бойкот

Мирним переговорам щодо Сирії загрожує бойкот
Джерело:  BBC

Опозиція Сирії стверджує, що не буде присутня на переговорах про політичне врегулювання війни в країні, незважаючи на заяву ООН, що вони почнуться в п'ятницю, передає ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
Лідери опозиції заявляють, що їхні представники не поїдуть до Женеви, якщо не будуть вжиті заходи щодо полегшення важкого становища цивільного населення, що перебуває в облозі та під бомбардуваннями. Але посланник ООН Стаффан де Містура планує приступити до багатоступеневих "непрямих" переговорів із сирійським урядом.
Переговори повинні були початися ще 25 січня, але через нездатність сторін домовитися, хто представлятиме опозицію, були перенесені. Останні переговори, спрямовані на припинення конфлікту, були перервані в лютому 2014-го після всього двох раундів, коли ООН звинуватила уряд у відмові обговорювати питання відставки Асада.
Незважаючи на відсутність помітних змін у відносинах, через зростаючу загрозу з боку ІДІЛ США і РФ збільшують свої зусилля щодо заохочення ворогуючих сторін знову сісти за стіл переговорів. Очікується, що непрямі переговори триватимуть шість місяців, протягом яких посадові особи ООН курсуватимуть між делегаціями, які перебуватимуть у різних кімнатах.
Головними пріоритетами є широке припинення вогню, поставки гуманітарної допомоги та припинення загрози, яка походить від Ісламської держави. Але кінцевою метою є мирне врегулювання, що включає перехідний період, що закінчується виборами відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН, затвердженої минулого місяця.
Асад погодився відправити делегацію до Женеви в п'ятницю. Але Високий комітет по переговорах від опозиції, сформований за підтримки Саудівської Аравії минулого місяця, заявив, що його делегація "безумовно" не буде присутня, поки їхні вимоги щодо повітряних ударів і блокад з боку урядових сил не будуть виконані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?