Порошенко ініціював обговорення слів Путіна в Радбезі ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко ініціював обговорення слів Путіна в Радбезі ООН

Порошенко ініціював обговорення слів Путіна в Радбезі ООН
Джерело:  Укрінформ

Під час виступу перед ліцеїстами Київського військового ліцею ім. Івана Богуна президент України Петро Порошенко заявив, що українська сторона ініціювала обговорення в Радбезі ООН заяви президента РФ відносно невизнання кордону, який в 1918 році при розпаді Російської імперії був проведений між Україною та РФ, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"Скоро вже сто років з дня легендарного бою під Крутами в нашій ще тодішній війні за свободу. У війні, яку вже навіть у незалежній Україні чимало з істориків соромливо, якоюсь езопівською мовою називали українсько-більшовицькою, або й взагалі громадянською. А насправді це була війна проти України, яку вела Росія і в червоній, і в білій своїх іпостасях. Історія інколи виглядає начебто біг по колу. Підтвердженням як мало що змінилося в цій частині Європи, стало недавнє публічне зізнання глави Росії. Він і досі не визнає кордон, який в 1918 році при розпаді Російської імперії був проведений між Україною і Росією. І який тоді вже був, до речі, міжнародно визнаним. Який же сильний фантомний біль: сторіччя минуло, а втрачене і досі не дає спокою Росії. І цей геополітичний свербіж створює безпосередню загрозу національній безпеці України і безпеці кожного її громадянина. Тому за моїм дорученням було ініційовано обговорення цієї заяви в Раді Безпеки ООН", - сказав Порошенко.
Нагадаємо, президент України Петро Порошенко звернувся до українського народу у зв'язку з Днем пам'яті Героїв Крут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?