Україна фінансово готова до наступного опалювального сезону - Яресько
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна фінансово готова до наступного опалювального сезону - Яресько

Україна фінансово готова до наступного опалювального сезону - Яресько
Джерело:  Укрінформ

Під час години запитань до уряду у ВР міністр фінансів України Наталія Яресько сказала, що Україна може залучити від міжнародних фінансових організацій до $1 млрд на закупівлю природного газу від європейських постачальників, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"Я вітаю ухвалення ВР (Верховною Радою, - Ред.) на цьому тижні розробленого Мінфіном законопроекту №3388, завдяки чому ми зможемо підписати угоду з 5-річної відновної гарантії від Світового банку на 500 млн дол разом з раніше підписаною угодою з ЄБРР на 300 млн дол і угоду з міжнародною фінансовою корпорацією ще на 200 млн дол. Тепер ми маємо можливість залучити від міжнародних фінансових організацій фінансові ресурси в обсязі до 1 млрд дол на закупівлю природного газу від європейських постачальників", - сказала Яресько.
"Уперше в історії незалежності ми фінансово готові до наступного опалювального сезону. Ми маємо можливість купити газ за низькими цінами не в сезоні, і ми маємо можливість використовувати реверс від Європи в повному обсязі", - зазначила Яресько.
Раніше Яресько повідомила, що бюджет-2017 складуть "з нуля".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?