РФ хоче контролювати пересування української армії
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ хоче контролювати пересування української армії

РФ хоче контролювати пересування української армії
Джерело:  Укрінформ

Постійний представник РФ в ОБСЄ Олександр Лукашевич заявив про бажання "моніторити" пересування сил української армії в областях, сусідніх з тимчасово окупованими територіями Донбасу, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС РФ.
«Необхідно посилити моніторинг складів, полігонів підготовки і пересувань українських військових у прилеглих до Донбасу районах - Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях», - сказав постпред РФ при ОБСЄ.
«Закликаємо місію активніше працювати над встановленням прямих контактів між командирами підрозділів української армії та ополчення Донбасу. Це допоможе запобігати ескалації напруженості, це важливо для проведення робіт з розмінування і відновлення інфраструктури», - сказав Лукашевич.
Як повідомлялося, РФ обмежила доступ спостерігачам ОБСЄ до всіх ділянок кордону поруч з територіями окупованих російськими бойовиками українських земель. Таким чином РФ не дає ОБСЄ розширити мандат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?