Гривня зазнала найбільшого у світі падіння щодо долара
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Гривня зазнала найбільшого у світі падіння щодо долара

Гривня зазнала найбільшого у світі падіння щодо долара
Джерело:  Bloomberg

Українська валюта наближається до гірших за тиждень показників у світі після того, як Національний банк країни обмежив постачання долара, щоб захистити резерви, у зв'язку із затримкою в переговорах з передачі наступної частини кредиту Міжнародного валютного фонду, повідомляє Bloomberg, передає ONLINE.UA.
Валюта ослабла на 2% до 25,67 гривень за долар станом на 14:51 за Київським часом - це найнижчий рівень після девальвації майже рік тому до 34,25 гривень за долар. Прогнозується зниження гривні на 4,4% на цьому тижні - найбільше знецінення серед всіх світових валют, що відслідковуються Bloomberg.
МВФ утримує третій транш у $1,7 млрд з вересня після того, як уряд країни затримав реалізацію обіцяного перегляду системи оподаткування та ухвалення бюджету.
"Коли рік починається, не вистачає експортної виручки, щоб покрити валютний попит, - сказав аналітик Eavex Дмитро Чурін, який вважає, що гривня впаде до 26,50 до кінця року. - Це може бути тимчасовим фактором. Якщо МВФ затвердить виділення наступного траншу, гравці ринку побачать, що Україна має фінансову підтримку, і валюта повинна посилитися знову до 24 (гривень - Ред.) за долар ".
Програма МВФ передбачає середній обмінний курс 24,1 за долар на 2016 рік, у порівнянні з середнім 21,9 гривень в 2015-му. Економісти фонду, ймовірно, переглянуть оцінки, у тому числі для 2% економічного зростання в цьому році, в кредитному огляді в наступному місяці.
Національний банк України продав $19,1 млн на валютному аукціоні в понеділок, з необхідних $35,4 млн. Щоденний оборот на міжбанківському ринку, за словами Чуріна, в останні дні був $200 млн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?