Литва хоче заборонити георгіївську стрічку
Категорія
Політика
Дата публікації

Литва хоче заборонити георгіївську стрічку

Литва хоче заборонити георгіївську стрічку
Джерело:  Delfi

В Литві планують заборонити розповсюдження і використання георгіївської стрічки, якщо її додадуть до забороненої символіки, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Delfi.
Зазначається, що члени фракції Союз вітчизни - Християнські демократи Литви у Сеймі Паулюс Саугардас, Валентинас Стундіс і Рімантас Йонас Дагіс зареєстрували відповідні проекти поправок до Кодексу адміністративних порушень і Закон про зібрання.
"З метою захисту основних принципів суверенітету, свободи і демократії, а також забезпечення громадського порядку та припинення різних провокацій, спроб розпалювання національної ворожнечі, пропонуються поправки до Закону про збори та Кодекс про адміністративні порушення, суть яких - віднесення георгіївської стрічки до нацистських і комуністичних символів, поширення і демонстрація яких обмежується, а якщо цього не дотримуватися, то буде застосовуватися адміністративна відповідальність", - розповіли автори проекту.
Раніше повідомлялося, що армія Литви почне  навчання  українських військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?