Ще ніхто не захищав себе сам так грамотно, як Савченко - адвокат
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще ніхто не захищав себе сам так грамотно, як Савченко - адвокат

Ще ніхто не захищав себе сам так грамотно, як Савченко - адвокат
Джерело:  Медіазону

У суді російського Донецька триває допит української льотчиці і народного депутата Надії Савченко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Медіазону.
Зокрема, Надія Савченко розповіла, як після дзвінка комбата "Айдара" вони з сестрою вирушили в бік бою біля гольф-клубу.
Коли добралися на місце, вона залишила сестру підібрати поранених і далі пішла пішки. По дорозі Савченко побачила пораненого бійця і надала йому допомогу. Щоб додзвонитися сестрі, вона вийшла на дорогу. Там вона отримала поранення в руку.
"Там було щось на зразок окопу. Далі на позиції 6 мене поранило. Я в цьому районі простояла, напевно, хвилин 15, я дзвонила всім зі всіх телефонів по черзі - комбату і Вірі. Вірі сказала, що потрібна машина, є поранені, яких треба завантажити", - розповіла Савченко.

"Я додзвонилася до комбата і, увага, що я йому сказала - я зробила наводку, не коригування, а наводку. Як нам сказав артилерист, це називається засічка цілі. Я сказала, що від повороту на Стукалову Балку 600-800 метрів по обидві сторони засідка. Це я говорила. Якби він почув, це була б засічка цілі. Цілі в районі Стукалової Балки, а не Металіста, зауважте", - розповіла вона.
Далі, розповіла вона, її почали "мародерити".
"У мене забрали все. Я побачила тут ось УАЗ "Патріот" і машину сестри. Там же побачила Лисого і Годзяковського (взяті разом із Савченко в полон бійці "Айдара", - Ред.). Тут насправді стояв БТР. Машину моєї сестри також мародерили. Там же я побачила Єгора Руського. Я бачила, що дістають рюкзаки з криками "О, рюкзачок-то класний, америкосовський, собі візьму!". Звичайно, класний. Потім хтось вигукнув: "О, та це офіцер!". Щоб ви розуміли, все відбувалося дуже швидко, ось це до десяти хвилин", - сказала Савченко.
Також повідомляється, що Надія упізнала одного з викрадачів, помічника Суркова, колишнього співробітника адміністрації президента РФ Павла Миколайовича Карпова. Цю інформацію суд погодився долучити до справи.

Нагадаємо, сьогодні, 1 лютого, Надія дає детальні свідчення в суді. Також повідомлялося, що через голодування Савченко схудла на 18 кілограмів. У суді вона нагадала, скільки грошей зекономила бюджету РФ, відмовившись від їжі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?