ЄС не зніме санкції з РФ до повного виконання Мінських угод - Меркель
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС не зніме санкції з РФ до повного виконання Мінських угод - Меркель

ЄС не зніме санкції з РФ до повного виконання Мінських угод - Меркель

Євросоюз збереже санкції проти РФ, оскільки досі немає повного виконання Мінських угод. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель на брифінгу з президентом України Петром Порошенком у Берліні, передає ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Канцлер повідомила, що сторони продовжать вести переговори в нормандському форматі для дотримання раніше взятих зобов'язань.
"Петро Порошенко в черговий раз довів, що Україна вірна виконанню Мінських угод, і ми сподіваємося, що Україна виконає всі свої зобов'язання в рамках цих угод", - зазначила Меркель.
Німецький політик визнала, що повного дотримання режиму припинення вогню наразі немає.
"Враховуючи, що Мінські угоди не виконані, нам доведеться і надалі продовжувати санкції проти Росії. Якби Мінські угоди були повністю виконані, то ми могли б скасовувати санкції, але поки цього немає", - підкреслила канцлер.
Меркель запевнила, що Німеччина і Франція і надалі підтримуватимуть Україну у виконанні Мінських угод.
Нагадаємо, президент України перебуває в Берліні з офіційним візитом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?