Відновлення роботи старіючих АЕС Бельгії турбує її сусідів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Відновлення роботи старіючих АЕС Бельгії турбує її сусідів

Відновлення роботи старіючих АЕС Бельгії турбує її сусідів
Джерело:  BBC

Сусіди Бельгії висловили тривогу через плани країни продовжити життя 40-річних ядерних реакторів, які критики вважають небезпечними, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
Німецьке місто Аахен і голландське місто Маастрихт, що розташовані на кордоні з Бельгією, оголосили, що розглядають можливість судового позову, щоб змусити Бельгію закрити реактори.
У Бельгії є дві ядерні електростанції в місті Дойл, недалеко від порту Антверпена. Вони мають загалом сім реакторів, які виробляють близько 60% енергетичних потреб країни.
Бельгійський уряд спочатку вирішив закрити найстаріший реактор DOEL рік тому, але потім знову запустив його в спробі продовжити його роботу ще на 10 років.
Міністр навколишнього середовища Німеччини Барбара Хендрікс зустрілася з міністром внутрішніх справ Бельгії та сказала, що оцінка кордонів впливу на навколишнє середовище повинна бути обов'язковою, не тільки для будівництва нових заводів, але і для розширення старих атомних електростанцій.
"Бельгія запевнила нас, що експерти дадуть відповіді на запитання німецького уряду в лютому", - сказала вона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?