Глава Мінекономрозвитку йде у відставку
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Мінекономрозвитку йде у відставку

Глава Мінекономрозвитку йде у відставку

Сьогодні, 3 лютого, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив про своє рішення піти у відставку, передає ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"У мене і моєї команди немає бажання бути ширмою для відвертої корупції чи підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима. Я не хочу їздити в Давос, розповідати їм про наші успіхи в той час, як за нашою спиною вирішуються якісь питання в інтересах окремих людей", - сказав він.
"Ці люди мають імена. І одне з цих імен я вам зараз озвучу. Це Ігор Кононенко", - додав міністр.
"Будучи представником політичної сили, яка висунула мене на посаду міністра, останнім часом він зробив дуже багато, щоб блокувати мою роботу і роботу міністерства. Спочатку підконтрольні Кононенкові депутати від БПП розробили постанову про мою відставку, передали її партії "Відродження" та ті в підсумку передали її у Верховну Раду і ті за кілька місяців зібрали аж 18 голосів", - заявив він.
За словами Абромавічуса, Кононенко протягом року лобіював своїх людей на посаду гендиректора компанії "Укрхімтрансаміак", в якій мав свої інтереси.
"Замість того, щоб допомогти мені повалити регіонала Бондика, завів своїх людей, які в підсумку спільно управляють цим підприємством", - заявив він.
Крім того, за словами міністра, підконтрольний Кононенку депутат від БПП лобіював своїх людей в "Укрзовнішінформ", підприємство порошкової металургії, Агентство акредитації України і кілька інших підприємств.
"Кульмінацією цього кадрового свавілля і бажання повного підпорядкування потоків стало бажання мати свого зама в Міністерстві економіки, що відповідає за "Нафтогаз" та інші державні підприємства", - додав він.
Нагадаємо, делегація Бундестагу з ФРН повідомила про свій намір рекомендувати президенту України звільнити голову Генеральної прокуратури Віктора Шокіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?