Суд заочно заарештував керівника організації Оплот
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд заочно заарештував керівника організації Оплот

Суд заочно заарештував керівника організації Оплот

Печерський районний суд Києва заочно заарештував Євгена Жиліна, який є засновником і керівником організації Оплот, передає ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Про це йдеться в ухвалі суду від 28 січня. Досудовим розслідуванням встановлено, що в грудні 2013 року у Жиліна виник умисел, спрямований на насильницьку протидію масовим акціям активістів Євромайдана.
Суд задовольнив клопотання Генпрокуратури про обрання запобіжного заходу Жиліну у вигляді утримання під вартою.
Лідер Оплоту в період грудня 2013 - лютого 2014 залучав до злочинів жителів Харкова, бійців Оплоту, іноземних студентів з держав Закавказзя, які навчалися у вищих навчальних закладах Харкова та інших громадян, періодично організовуючи виїзди до Києва.
6 липня 2015 року Жилін оголошений у розшук. 27 листопада 2015 року Краматорський міськрайонний суд Донецької області дозволив проведення прокуратурою заочного розслідування проти Жиліна. Департамент карного розшуку Національної поліції повідомляє, що 27 січня 2016 року підозрюваний оголошений в міжнародний розшук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?