США готові рішуче відреагувати на запуск ракети в КНДР
Категорія
Політика
Дата публікації

США готові рішуче відреагувати на запуск ракети в КНДР

США готові рішуче відреагувати на запуск ракети в КНДР
Джерело:  Укрінформ

У Вашингтоні засудили запуск балістичної ракети з боку КНДР і закликали світ до рішучих дій з цього приводу. Про це повідомляється в офіційній заяві Державного секретаря США Джона Керрі, оприлюдненому у Вашингтоні в суботу ввечері, повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на Укрінформ.
"Сполучені Штати рішуче засуджують сьогоднішній пуск ракети в КНДР - грубе порушення резолюцій Ради Безпеки ООН про використання Північною Кореєю технологій балістичних ракет", - підкреслив глава Державного департаменту США.
Він підкреслив, що вже вдруге протягом місяця КНДР "вдалася до масштабної провокації, яка загрожує не тільки безпеці на Корейському півострові, але і у всьому регіоні, а також США".
У зв'язку з цим Керрі наголосив: "Ми підтверджуємо нашу незмінну готовність до захисту союзників, в тому числі Республіки Корея і Японії. Ми будемо продовжувати працювати з нашими партнерами і членами Ради Безпеки ООН над застосуванням значних заходів, щоб притягти КНДР до відповіді".
Зараз настав час зробити це рішуче і об'єднавшись, підкреслив Керрі, щоб не дати можливості КНДР розробляти ядерну балістичну зброю, кидаючи виклик загальному миру і безпеці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?