У КНДР задоволені успішним запуском супутника
Категорія
Політика
Дата публікації

У КНДР задоволені успішним запуском супутника

У КНДР задоволені успішним запуском супутника

Північна Корея підтвердила свій запуск балістичної ракети з супутником, повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на УНІАН.
В повідомленні, поширеному в ефірі Центрального північнокорейського телебачення, йдеться про те, що супутник Кванменсон-4 вийшов на задану орбіту через дев'ять хвилин після старту. Період обертання апарату навколо Землі становить 94 хвилини. Уточнюється, що на супутнику встановлені телекомунікаційні апарати для спостереження за Землею.
Пхеньян також заявив про свій намір продовжувати запускати супутники в майбутньому.
Відзначається, що 7 лютого Південна Корея оголосила про запуск КНДР ракети великої дальності. Ракета з супутником злетіла з космодрому Сохе, розташованого на західному узбережжі країни, в бік японської префектури Окінава о 02:30. До цього Токіо і Сеул попереджали про те, що запуск може відбутися раніше визначеного терміну - в період з с 7 по 14 лютого.
У зв'язку з проведенням Пхеньяном випробувань Південна Корея, Японія і США запросили проведення екстреного засідання Ради безпеки ООН. За попередніми даними, зустріч може відбутися о 18:00 7 лютого.
Дії КНДР порушують кілька резолюцій Ради безпеки ООН, які передбачають санкції відносно Пхеньяну за випробування балістичних ракет.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?