Під Нью-Йорком на АЕС стався витік радіоактивних матеріалів
Категорія
Світ
Дата публікації

Під Нью-Йорком на АЕС стався витік радіоактивних матеріалів

Під Нью-Йорком на АЕС стався витік радіоактивних матеріалів
Джерело:  Associated Press

У ґрунтових водах недалеко від атомної електростанції Indian Point, що на північ від Нью-Йорка, знайдені радіоактивні речовини, повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на Associated Press.
За словами губернатора штату Нью-Йорк Ендрю Куомо, в пробах води було виявлено наявність тритію. Він запевнив, що небезпеки для здоров'я людей ця проблема не являє.
Інцидент розслідуватимуть екологічні служби.
Представники самої АЕС поки не прокоментували ситуацію.
У травні 2015 року в результаті пожежі на одному з трансформаторів Indian Point в річку Гудзон потрапило трансформаторне масло. У листопаді 2010 року на одному з трансформаторів АЕС стався вибух, що викликало аварійну зупинку реактора.
АЕС Indian Point потужністю понад 2 тисячі мегават розташована в місті Б'юкенен приблизно в 50 кілометрах на північ від Нью-Йорка. Станція дає до чверті енергії, споживаної агломерацією Нью-Йорка.
На АЕС три енергоблоки. Перший з них був закритий в 1970-х роках через невідповідність вимогам безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?