Помер шостий астронавт, який побував на Місяці
Категорія
Культура
Дата публікації

Помер шостий астронавт, який побував на Місяці

NASA
Помер шостий астронавт, який побував на Місяці

4 лютого в місті Вест-Палм-Біч (штат Флорида, США) на 85 році життя помер астронавт Едгар Мітчелл. Він побував на Місяці в 1971 році, повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на NASA.
Мітчелл був шостою людиною, що ступила на Місяць. Він входив до складу екіпажу корабля Аполлон-14 з трьох осіб, разом з Аланом Шепардом-молодшим і Стюартом Русой.
Це був восьмий пілотований політ в рамках програми Аполлон і третій, в ході якого була здійснена висадка на Місяць. Місія стартувала 31 січня 1971 року, а через дев'ять днів, 9 лютого, екіпаж приземлився в південній частині Тихого океану.
Програма Аполлон була прийнята в США в 1961 році з метою здійснення першого пілотованого польоту на Місяць. Всього було здійснено 6 успішних висадок астронавтів на поверхню супутника (остання - в 1972 році). Програма була згорнута в 1975 році.


Відео: NASA

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?