Кількість померлих на Сумщині від вірусної пневмонії збільшилася
Категорія
Культура
Дата публікації

Кількість померлих на Сумщині від вірусної пневмонії збільшилася

Кількість померлих на Сумщині від вірусної пневмонії збільшилася

У Сумській області померло від вірусної пневмонії 18 осіб, 9 з них - вірусологічно підтверджені випадки грипу штаму А, повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на УНІАН.
За останній тиждень в області померло 5 осіб, в т.ч. одна людина - 6 лютого.
«За останній тиждень в Сумській області було обстежено 477 хворих, у 65 пацієнтів виявлено вірусну пневмонію, серед яких у 50 осіб було підтверджено грип вірусу А. На жаль, 5 хворих померли: по одному - в Недригайлові та Конотопі, ще 3 - в Сумах , один з яких - сьогодні. Всі померлі - люди 35-60 років, які пізно звернулися за медичною допомогою. Зараз є ще два дуже важких хворих в Липовій Долині та Сумах», - зазначив начальник управління охорони здоров'я Сумської облдержадміністрації Сергій Бутенко.
За даними головного управління Держсанепідслужби в Сумській області, за останній звітний тиждень, станом на 5 лютого в регіоні захворіло 11 тисяч 516 осіб, показник склав 102,71 на 10 тис. Населення, що на 25,83% вище епідемічного порогу.
Перевищення епідпорогу на 7-50% триває в 7 районах та 3 містах, в більш 1,5 рази - в 5 районах і 1 місті. Найбільше перевищення епідпорогу зафіксовано в Липоводолинському районі (в 2,6 раза).
У порівнянні з минулим тижнем відбулося зниження захворюваності населення області на грип та ГРВІ на 3022 людини, в т.ч. серед дітей - на 973 (4195 проти 5168). Питома вага дітей в структурі захворілих становить 36%.
Нагадаємо, у столиці відзначається, що захворюваність знижується, але також повідомляється, що від грипу померла 41 особа.
В азіатських країнах було виявлено новий вид свинячого грипу EAH1N1 1, поширення якого у всьому світі побоюються вчені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?