Google продовжує розробляти антитерористичні проекти
Категорія
Технології
Дата публікації

Google продовжує розробляти антитерористичні проекти

Google продовжує розробляти антитерористичні проекти
Джерело:  The Guardian

Популярний пошуковик Google запускає ще один пілотний проект по боротьбі з тероризмом. На цей раз користувачі, які шукають екстремістський контент, будуть перенаправлені на антитерористичні сайти, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.
У компанії повідомляють, що головна мета цього проекту - боротьба з пропагандою тероризму та екстремізму в інтернеті. Також такий захід повинен знизити ефективність вербувальників в терористичні угруповання і небезпеку зростання поточних.
Старший менеджер компанії Google Ентоні Хаус, відповідальний за комунікації, повідомив: "У Google повинні позбавити інтернет від поганих речей, але при цьому дуже важливо давати людям можливість шукати позитивну інформацію. Коли люди відчувають себе самотніми, вони йдуть в інтернет, і ми повинні допомогти їм знайти підтримку і вберегти від потрапляння в по-справжньому погану компанію".
Таку ініціативу підтримали одразу декілька інших компаній, а також великі системи, як Twitter і Facebook. Варто нагадати, що раніше комітет з питань внутрішніх справ парламенту Великої Британії виступав з пропозицією розробити подібну систему, яка відразу блокуватиме контент, що містить екстремістські матеріали і пропаганду тероризму.
Раніше повідомлялося, що Google планує запустити пілотний проект, який зосереджений на боротьбі з онлайн-діяльністю терористичних організацій, в тому числі ІДІЛ. Цей проект буде запущений разом з алгоритмом, який полегшує пошук і визначення екстремістського відео в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?