Боснійські жінки протестують проти заборони на хіджаб
Категорія
Світ
Дата публікації

Боснійські жінки протестують проти заборони на хіджаб

Боснійські жінки протестують проти заборони на хіджаб
Джерело:  BBC

Близько 2 тисяч жінок в Боснії вийшли на протест проти заборони на носіння ісламських хусток у судах та інших правових інститутах. Заборона включає всі релігійні символи, але явно згадує хіджаб, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News.

Носіння хіджабу було заборонено комуністичною владою, коли Боснія ще була частиною колишньої Югославії до оголошення про свою незалежність в 1992 році. Протест пройшов у відповідь на рішення Вищої судової ради Боснії, яка контролює функціонування судової системи, заборонити "релігійні ознаки" в судових установах.
Жінки пройшли маршем протесту по столиці країни Сараєво. Деякі з жінок тримали плакати «Хіджаб - це моє право, мій вибір» і з іншими подібними написами.
Організатор протесту Саміра Веладжік вважає, що заборона була «серйозним нападом на мусульманську честь, особистість і ідентичність» і сказала, що вона спрямована на позбавлення мусульманок їх права на працю. Він також був засуджений мусульманськими політичними і релігійними лідерами.
З 3,8 мільйонного населення Боснії 40% складають мусульмани, інші в основному православні чи католики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?