У США планують виділити близько $2 млрд на боротьбу з вірусом Зіка
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У США планують виділити близько $2 млрд на боротьбу з вірусом Зіка

У США планують виділити близько $2 млрд на боротьбу з вірусом Зіка
Джерело:  slon.ru

Адміністрація президента США звернулася до Конгресу з проханням виділити $1,8 млрд на боротьбу з вірусом Зіка, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на slon.ru.
Кошти планують направити на програму з контролю за комахами-переносниками вірусу, пошук вакцини і допомогу малозабезпеченим вагітним жінкам. Частину з виділеної суми спрямують постраждалим від вірусу країнам для боротьби з його поширенням.
Нагадаємо, 2 лютого, в Далласі, Техас, США, був офіційно задокументований перший випадок передачі вірусу Зіка статевим шляхом.
Як відомо, вірус Зіка вже поширився на 21 країну Північної і Південної Америки. Особливому ризику піддаються вагітні жінки, чиї діти можуть з'явитися на світ з мікроцефалією.
Раніше повідомлялося, що Австралія виділить 500 тисяч доларів островам Тихоокеанського регіону для боротьби з поширенням вірусу Зіка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?