Сирія "винищує затриманих" - доповідь ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Сирія "винищує затриманих" - доповідь ООН

Сирія "винищує затриманих" - доповідь ООН
Джерело:  BBC

Слідчі ООН з прав людини звинувачують режим президента Башара аль-Асада в злочинах проти людяності і в своїй доповіді говорять, що уряд проводить державну політику винищення проти тисяч ув'язнених, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
У доповіді говориться про можливі військові злочини, які скоювали як лояльні, так і антиурядові сили. Багато затриманих піддавалися тортурам, деякі були побиті до смерті, а інші загинули від нестачі їжі, води або медичної допомоги.
У доповіді також зазначається, що тисячі затриманих були вбиті, перебуваючи під вартою воюючих сторін в останні чотири з половиною роки. Слідчі підозрюють, що десятки тисяч людей були затримані урядом Сирії в різні моменти часу і описують ситуацію із затриманими як "екстрену і масштабну кризу в галузі захисту прав людини".
Вони "малюють страшну картину масштабів порушень, які відбуваються", - йдеться в доповіді.
Результати є наслідком інтерв'ю з сотнями свідків і охоплюють період з початку антиурядових виступів в березні 2011 року.
Громадянська війна в Сирії забрала приблизно 250 тисяч життів. Близько 4,6 мільйона людей залишили Сирію, а ще 13,5 млн потребують гуманітарної допомоги всередині країни. Тільки минулого тижня авіаудари урядової коаліції призвели до загибелі не менш 120 осіб і змусили десятки тисяч покинути свої будинки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?