Депутатам не потрібна абсолютна депутатська недоторканність - Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Депутатам не потрібна абсолютна депутатська недоторканність - Порошенко

Депутатам не потрібна абсолютна депутатська недоторканність - Порошенко

Президент України Петро Порошенко висловив надію, що народні депутати повернуться до розгляду законопроекту про зняття депутатської недоторканності, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
«Я не став чекати, поки депутати виявлять конституційну ініціативу і вніс проекти змін до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності. Верховна Рада чесно за це проголосувала і направила його в Конституційний суд, а потім вони стали дуже зайняті, і у них немає часу, і у них руки не дійшли, щоб розглянути цей законопроект», - заявив глава держави на зустрічі з працівниками НАБУ.
Порошенко зазначив, що законопроект конституційний, позаяк отримав позитивний висновок Конституційного суду.
«Сьогодні м'яч перебуває на полі Верховної Ради і сьогодні потрібен суспільний запит, якщо хочете, громадський тиск», - підкреслив президент.
«Депутатам не потрібна абсолютна депутатська недоторканність, так само вони повинні бути захищені тільки відсутністю переслідування за свою політичну позицію, за свої виступи в парламенті», - вважає Порошенко.
Раніше повідомлялося, що в середині лютого повинні проголосувати законопроекти щодо безвізового режиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?