Декомунізація - початок деокупації Криму - голова УІНП
Категорія
Політика
Дата публікації

Декомунізація - початок деокупації Криму - голова УІНП

Декомунізація - початок деокупації Криму - голова УІНП
Джерело:  УІНП

Сьогодні, 9 лютого, відбулася зустріч представників Меджлісу кримськотатарського народу і Українського інституту національної пам'яті, на якій погодили список населених пунктів Криму, які будуть декомунізовані, передає ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Українського інституту національної пам'яті.
"Оскільки в окупованому Криму неможливо провести громадські слухання, Український інститут національної пам'яті звернувся до Меджлісу кримськотатарського народу", - повідомив голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.
Перейменування в цих населених пунктах відбудеться після рішення Верховної Ради за рекомендаціями Інституту і Меджлісу.
"Жителі Криму, які живуть на окупованій території, проводять паралель між режимом, який там зараз встановлюють, і радянською владою. Майже всі явища злочинного тоталітарного характеру повернулися разом з російською окупацією. Серед людей панують доноси, страх, бо в будь-який момент каральні органи можуть увірватися в будинок, в храм, як це було за радянських часів", - розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і додав, що водночас у Криму нині є чимало тих, хто демонструє мужність, гідність, не йде на співпрацю з так званою владою.
"Коли вони отримають з України, своєї держави, такий міцний сигнал в цей важкий час - це буде для них величезна підтримка. Вони ще раз зміцняться у вірі, що як би там зараз в Криму не було, але розвиток йде вперед, і ми відкидаємо все те страшне минуле, яке до цього часу тримало нас через символи і зараз утримується російською окупаційною владою. Ухвалення відповідної постанови про повернення історичних назв та скасування символів комуністичного режиму буде ще одним внеском у звільнення Криму", - вважає Чубаров.
"Декомунізація - початок деокупації Криму", - підтримав позицію голови Меджлісу В'ятрович.
Нагадаємо, Рада вже декомунізувала понад сто міст і сіл.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?