В Україні є 53 види комах, які можуть переносити вірус Зіка
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Україні є 53 види комах, які можуть переносити вірус Зіка

В Україні є 53 види комах, які можуть переносити вірус Зіка
Джерело:  Укрінформ

В Україні мають намір оцінити потенційну небезпеку комах сімейства Aedes в перенесенні вірусу Зіка. Про це на брифінгу у вівторок заявила керівник ГУ «Український центр з контролю і моніторингу захворювань МОЗ України» Любов Некрасова, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"В Україні є 53 види комах роду Aedes, а чи переносять вони вірус Зіка, потрібно вивчати. ​​Їх дуже багато по всьому світу, з них вивчено і виділено вірус Зіка тільки у п'яти. Наразі багато не можна сказати, тому що грунтовна робота з вивчення шляхів передачі вірусу тільки починається", - розповіла Некрасова.
За її словами, панікувати не варто, позаяк ВООЗ зараз займається цим питанням і повинна розробити протокол і алгоритм дій.
"Я думаю, що Україна готова до того, щоб взяти його на озброєння, і проводитиме всі необхідні заходи, щоб ми знали, які комахи у нас циркулюють. Чи буде у нас можливість діагностувати вірус Зіка? Так, у нас є три установи - це наш Український центр з контролю і моніторингу захворювань МОЗ України, інститут епідеміології та Протичумний інститут ім. Мечникова в Одесі, які мають достатньо обладнання і фахівців", - зазначила Некрасова.
Раніше повідомлялося, що Кенія може відмовитися від участі в Олімпійських іграх 2016 через спалах зараження вірусом Зіка.
Нагадаємо, в Європі вже був зафіксований перший випадок вірусу Зіка у вагітної жінки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?