Жителі Сирії потребують нашої допомоги, а не нашої помсти - Трюдо
Категорія
Світ
Дата публікації

Жителі Сирії потребують нашої допомоги, а не нашої помсти - Трюдо

Жителі Сирії потребують нашої допомоги, а не нашої помсти - Трюдо
Джерело:  The Independent

Канада, яка заявила про припинення повітряних ударів по Ісламській державі до кінця лютого, збільшить свій внесок в гуманітарну допомогу в регіоні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Independent.
Прем'єр-міністр Джастін Трюдо сказав, що його уряд припинить бомбардування в охопленому війною регіоні з 22 лютого. Однак два літаки Канади вестимуть спостереження в регіоні і буде втричі збільшено кількість солдатів для навчання курдських військ в Північному Іраку.
"У будь-якій місії необхідно зробити вибір. Ми не можемо зробити все. У нашому рішенні ми керувалися бажанням зробити те, що ми можемо найкращим чином, щоб допомогти цьому регіону і зробити це правильно, - сказав Трюдо під час прес-конференції в Оттаві. - люди, яких ІДІЛ тероризував кожен день, не потребують нашої помсти, вони потребують нашої допомоги".
Лідер консервативної опозиції Рона Амвросій звинуватив лібералів у тому, що вони "роблять ганебний крок назад" від боротьби з "найбільшою терористичною загрозою в світі".
Трюдо також йде проти громадської думки - за результатами недавнього опитування, дві третини канадців підтримали і навіть виступили за розширення підтримки коаліції на чолі з США в бомбардуваннях, після екстремістських нападів в Джакарті і Буркіна Фасо, які вбили сім канадців в січні.
Ліберальний уряд виділить понад $1,6 млрд протягом трьох років на зміцнення безпеки, стабілізацію і гуманітарну допомогу в регіоні, в тому числі збільшення контртерористичних зусиль в сусідньому Лівані і Йорданії.
«Ми знаємо, що Канада сильніше, набагато сильніше, ніж загрози, які виходять від вбивчої банди головорізів, які тероризують деяких з найбільш вразливих людей на Землі, - додав прем'єр-міністр. - Називайте нас старомодними, але ми вважаємо, що повинні уникнути того, чого наші вороги хочуть від нас. Вони хочуть, щоб ми підняли їх, піддалися страху, ненависті, з підозрою поглядали один на одного і втратили здоровий глузд».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?