Чехи назвали "російський Крим" в атласі фатальною помилкою
Категорія
Політика
Дата публікації

Чехи назвали "російський Крим" в атласі фатальною помилкою

Чехи назвали "російський Крим" в атласі фатальною помилкою

Шеф-редактор чеського видавництва Ottovo Nakladatelstvi Філіп Гладик прокоментував позначення Криму частиною РФ в їх "Футбольному атласі", передає ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Ми вже знаємо про фатальні помилки в картах. Наш постійний картограф в той час готував історичну монографію про Україну і використовував для деяких карт "Футбольного атласу" карту, яку використовував для певного історичного періоду. (З тих же причин у нас у "Футбольному атласі" помилково зображується на деяких картах і Північний Кіпр). У нас вже була внутрішня зустріч з картографом, він сказав, що в той момент не розумів свою помилку", - зазначив Гладик.
Варто зазначити, що не було такого історичного періоду, коли Крим був частиною РФ, а Україна як незалежна держава перебувала в нинішніх кордонах.
За словами шеф-редактора видання, він не думав, що досвідчений картограф зробить мапи з такими помилками.
"Таким чином, я хотів би тільки уточнити, що використання нестандартних мап не відображає ніякої політичної позиції моєї або видавництва, мова йде суто про фактор людської помилки. Вибачте, у разі перевидання книги назви будуть співставлені правильно. Ще раз прошу вибачення за наші помилки і дякую за розуміння", - повідомив він.
Раніше повідомлялося, що в Чехії випустили"Футбольний атлас", в якому окупований Крим позначений, як частина території РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?