Німеччина пропонує Україні знайти компроміс з РФ щодо "боргу Януковича"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Німеччина пропонує Україні знайти компроміс з РФ щодо "боргу Януковича"

Німеччина пропонує Україні знайти компроміс з РФ щодо "боргу Януковича"

Німеччина виступає посередником у суперечці між Україною і РФ з приводу сплати боргу в $3 млрд кредиту, виданого уряду Януковича в грудні 2013 року, що потрапив під мораторій на виплати в грудні 2015 року, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Німеччина просить Україну зробити Росії нову пропозицію про те, як вирішити суперечку на $3 млрд. Мінфін ФРН закликає Україну знайти компроміс. Попередні пропозиції щодо врегулювання спору, висловлені Києвом, виявилися неприйнятними для Москви, оскільки містили умови гірші, ніж ті, що були свого часу запропоновані приватним кредиторам, які погодилися на реструктуризацію боргів загальним обсягом $15 млрд", - пише Bloomberg з посиланням на джерела, близькі до переговорів двох країн.
Агентство відзначає, що заява посередника - це свідчення того, що Україна намагається знайти позасудове рішення спору. В українському Мінфіні це поки ніяк не коментують.
Раніше повідомлялося, що Мінфін готовий запропонувати РФ новий формат реструктуризації «боргу Януковича».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?