Кримськотатарський батальйон діятиме в системі Нацгвардії
Категорія
Політика
Дата публікації

Кримськотатарський батальйон діятиме в системі Нацгвардії

Кримськотатарський батальйон діятиме в системі Нацгвардії

Уповноважений президента у справах Криму Мустафа Джемілєв очікує завершення процесу створення кримськотатарського батальйону в березні, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Джемілєв повідомив, що лідер Меджлісу Рефат Чубаров днями обговорював деталі з главою МВС Арсеном Аваковим. Також політик розповів, що в списку батальйону вже 250 чоловік.
"І якщо його сформують, прибуватимуть нові люди. Особливо кримські татари, яких примусово хочуть мобілізувати до російської армії", - зазначив Джемілєв.
Лідер кримськотатарського народу заявив, що в батальйоні зможуть служити люди будь-якої національності.
"Ми думаємо, що батальйон діятиме в системі Національної гвардії. Це не буде мононаціональне кримськотатарське формування. Просто будуть передбачені деякі умови: відмова від вживання свинини, спиртних напоїв. А мета - деоккупація Криму", - додав він.
Раніше повідомлялося, що Європарламент засудив безпрецедентні порушення прав людини в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?