Велика Британія відреагувала на погрози з боку РФ нарощуванням ВМС
Категорія
Політика
Дата публікації

Велика Британія відреагувала на погрози з боку РФ нарощуванням ВМС

Велика Британія відреагувала на погрози з боку РФ нарощуванням ВМС
Джерело:  The Independent

П'ять кораблів і 530 моряків приєднаються до НАТО від Великобританії в рамках зміцнення альянсом своєї військової сили, щоб протистояти зростаючій загрозі з боку РФ. Британські війська також будуть розміщені на території Прибалтики, недалеко від кордону з РФ, повідомляє The Independent, передає ONLINE.UA.
Міністри оборони країн НАТО мають намір також затвердити заходи, які включають створення запасів зброї на базах в Східній Європі, а США збільшили в чотири рази свій бюджет для допомоги силам НАТО. Дрон Global Hawk, які раніше використовувалися в Афганістані, тепер базуватимуться на Сицилії і використовуватимуться для збору інформації з усіх кордонів НАТО.
Британське розгортання, яке є першою морською допомогою силам НАТО за шість років, складатиметься з фрегата типу 23, HMS Iron Duke, винищувача і трьох мінно-тральних кораблів. Вони будуть на озброєнні в країнах Балтії, Північній Атлантиці, Північному і Середземному морях. Найбільший військовий корабель Королівського флоту HMS Ocean взяв участь в великих "страхувальних" вправах для східних країн-членів в Балтійському регіоні в минулому році.
"Нарощування нашого розгортання в НАТО посилає чіткий сигнал нашим ворогам, що ми готові відповісти на будь-яку загрозу і захистити наших союзників; в 2016-му особлива увага буде на Балтиці і наші кораблі послані туди в складі Приморської групи, Постійної протимінної групи і навчань BALTOPS", - сказав міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон.
Західні лідери вважають, що нові заходи важливі через зростаючу агресію з боку Кремля, в тому числі російську анексію Криму та підтримку сепаратистів на сході України. Колишні члени Варшавського договору, які зараз входять до НАТО, неодноразово закликали до демонстрації сили з боку альянсу для випередження російської агресії.
Посол США в НАТО Дуглас Лют заперечує, що кроки були провокаційними щодо РФ або діють проти угоди між РФ і НАТО.
"Ми не згодні з цим взагалі. Це не провокація стосовно Росії, і це не порушує контракт Росія-НАТО, - сказав він. - Це не агресивний крок. НАТО не вторглися нікуди останнім часом".
Олександр Грушко, постійний представник РФ при НАТО, сказав, що розгортання сил НАТО в Східній Європі "не може бути залишено без військової відповіді" і додав, що "Росія не піде на компроміс зі своїми інтересами безпеки".
Кремль почав військові навчання на Північному Кавказі, в Криму і в районах, близьких до українського кордону.
Глава національної розвідки США Джеймс Клеппер повідомив Комітет з питань збройних сил Сенату, що агресивне військове втручання РФ в Україну та інші кроки можуть привести до відносин Москви і США, «подібних Холодній війні», і додав: "Я думаю, що росіяни фундаментально параноїдальні щодо НАТО ".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?