День у календарі: Всесвітній день хворого
Категорія
Культура
Дата публікації

День у календарі: Всесвітній день хворого

День у календарі: Всесвітній день хворого
Джерело:  online.ua

Так-так, є і таке свято! Всесвітній день хворого. Причому, неважливо якого, а важливо, що є ще один день, в який важливо і потрібно згадати: немає нічого дорожчого за здоров'я. А, якщо ви це і так знаєте, то подбайте про близьких. Це ніколи не буває зайвим.
Всесвітній день хворого був впроваджений в ужиток з легкої руки Папи Іоанна Павла II ще 13 травня 1992 року, але відзначати його прийнято саме 11 лютого - коли католики всього світу вшановують пам'ять Лурдської Богоматері. У цей день згадують явлення Пресвятої Діви Марії в Люрді.
Віруючі згадують всіх стражденних, висловлюючи тим самим солідарність з усіма немічними. "Витоки всіх закладів охорони здоров'я, заснованих і опікуваних християнами, заховані в милосерді, вони продовжують на землі місію Ісуса, зцілюють слабких і хворих. Завдяки тому, що в них підтримується і захищається культура життя, вони відповідають сподіванням всіх стражденних", - писав Папа в своєму пасторському посланні.
Хворим бути в чомусь простіше: тебе жаліють, за тобою доглядають, ти сам - ні за що не несеш відповідальності ... Але Господь-то нас закликає бути здоровими. І каже нам як досвідчений Лікар душ та тіл наших: «Я готовий тебе вилікувати. Але без твого бажання зцілитися, без твоєї готовності змінитися, без твоїх власних зусиль до подолання хвороби - нічого у мене не вийде...».
Так, ми народилися і живемо хворими, тілесно і духовно, часто боїмося цих всіляких хвороб і здаємося їм без бою. Але згадаємо ось що: церковнослов'янською «хвороби» означає не тільки тілесні недуги, але ще і - родові муки, то, без чого неможливо чудо народження нової людини.
Що можна додати? Будьте здорові, адже жити здорово!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?