Мешканець Камеруну створює робочі місця, щоб протистояти вербуванню Боко Харам
Категорія
Світ
Дата публікації

Мешканець Камеруну створює робочі місця, щоб протистояти вербуванню Боко Харам

Мешканець Камеруну створює робочі місця, щоб протистояти вербуванню Боко Харам

Навчальний центр інформаційних технологій і нові робочі місця, на думку IT-фахівця Вакиля Іді, можуть допомогти в боротьбі з Боко Харам, оскільки рекрутери полюють на безробітних молодих людей, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.
34-річний камерунець Іді народився в Куссері, прикордонному місті в Крайньопівнічному регіоні провінції Камеруну, але пізніше поїхав в місто Дуала, щоб отримати ступінь з комп'ютерних наук. Пізніше він повернувся, щоб допомогти розвинути свій рідний округ.
"Я придбав чотири комп'ютери, перш ніж повернутися в Куссері. Мене попросили платити щомісячну орендну плату в розмірі 75 тисяч франків КФА ($130)", - сказав Іді.
Зараз Іді орендує вже кілька кімнат для своїх класів. Молодь опановує основні обчислювальні навички і багато хто з більш 200 людей, які закінчили навчання, зараз працюють в його центрі.
Наразі комп'ютерну підготовку в комп'ютерному навчальному центрі Іді отримують 75 підлітків. Коли вони закінчать, деякі залишаться навчати новеньких, поки не знайдуть роботу. Він також використовує випускників університетів, які намагалися знайти роботу в столиці Яунде.
"Після того, як я закінчив університет в 2006 році, я був без роботи протягом більше 10 років. Я писав так багато конкурсних іспитів для уряду Камеруну, але все безуспішно", - розповів 36-річний випускник університету Хасан Аббашмір про те, як Іді допоміг йому.
Сам Іді каже, що безробіття є основним чинником, що сприяє тому, що багато молодих людей приєднуються до західно-африканського бойового угруповання Боко Харам, і він відчув, що може зробити щось, щоб протистояти рекрутерам угруповання. Він каже, що молодь залучають, обіцяючи їм величезні зарплати до $5500.
Нігерійське ісламістське угруповання Боко Харам прагне створити Ісламську державу на території Нігерії, Камеруну, Нігеру і Чаду. Бойовики угруповання також здійснюють напади, використовуючи терористів-смертників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?