НАБУ хоче мати право прослуховувати телефони
Категорія
Політика
Дата публікації

НАБУ хоче мати право прослуховувати телефони

НАБУ хоче мати право прослуховувати телефони

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник прокоментував заяву президента Петра Порошенка про недоцільність надання НАБУ права прослуховувати телефони, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Там не прозвучало такої відвертої відмови. А сьогодні в Кримінальному процесуальному кодексі прописано, що зняття інформації з каналів зв'язку здійснюють уповноважені підрозділи Нацполіції, але чомусь вони цього не роблять, і Служби безпеки. Ми б хотіли мати автономний доступ до каналів зв'язку, і для цього потрібно в законодавстві в перелік додати Антикорупційне бюро", - повідомив Ситник на прес-конференції.
За словами директора Антикорупційного бюро, зараз для прослуховування телефонів НАБУ звертається до Національної поліції і СБУ. У зв'язку з цим існує ризик витоку інформації, оскільки НАБУ не може самостійно прослуховувати телефони.
Нагадаємо, згідно з опитуванням, більше половини українців вважають, що НАБУ має право прослуховувати телефони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?