У компанії Seat з'явився перший серійний кросовер - Ateca (фото)
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

У компанії Seat з'явився перший серійний кросовер - Ateca (фото)

У компанії Seat з'явився перший серійний кросовер - Ateca (фото)
Джерело:  AutoUA

Компанія Seat представила свій перший кросовер під назвою Ateca (модель Altea Freetrack іспанці вседорожником не вважають) , передає ONLINE.UA з посиланням на AutoUA.
Ateca побудований на базі фольксвагеновской платформи MQB у варіанті VW Tiguan другого покоління, а в його зовнішності легко вгадуються риси торішнього концепт-кара 20V20. Незважаючи на те, що публічний дебют новинки відбудеться в березні в Женеві, основні характеристики вже названі.


Зовнішній вигляд нового кросовера Seat іспанці випадково розсекретили за тиждень до офіційної прем'єри, тому головною інтригою залишалася його назва. Звучали припущення, що він виявиться Aran'ом або Teqta, проте в результаті було обрано ім'я Ateca - на честь однойменного населеного пункту в іспанській провінції Сарагоса. Модель пропонуватиметься в передньо-, а також повноприводному варіантах з бензиновими і дизельними турбодвигунами потужністю від 115 к.с. до 190 к.с.
Габаритна довжина новинки становить 4.36 м проти 4.48 м - у VW Tiguan другого покоління. Обсяг багажника у іспанця також менше. Зокрема у передньопривідних версій вантажний відсік вміщує умовні 510 л, а у повнопривідних - 485 л. Утім, за цим показником Ateca обходить і Nissan Qashqai з об'ємом багажника 439 л і Renault Kadjar з його 472 л.



Базовий Seat Ateca отримав 1.0-літровий трициліндровий мотор, а також шестиступінчасту механічну коробку передач. У гаму також увійшла 1.4-літрова «четвірка» потужністю 150 к.с. з функцією деактивації половини циліндрів при малих навантаженнях і семідіапазонний «робот» DSG з двома зчепленнями. Дизелі представлені 1.6-літровим TDI з віддачею 115 л.с., а також 2.0-літровим агрегатом в двох варіантах форсування - на 150 к.с. і 190 к.с. Виробник обіцяє паспортну витрату дизпалива в межах 4.3 - 5.0 л на 100 км пробігу, а також споживання бензину у чотирициліндрового мотора на рівні від 5.3 до 6.2 л на "сотню".


Список опціонального обладнання включає повністю світлодіодні фари головного світла і денні ходові вогні, а також підсвічування навколодверної зони в бічних дзеркалах. У переліку доступних систем безпеки - помічник руху в пробках Traffic Jam Assists, система розпізнавання дорожніх знаків, система кругового огляду, датчики «сліпих» зон, а також функція Emergency Assist, яка стежить за станом водія і в разі тривалої бездіяльності плавно гальмує автомобіль. Також обіцяна мультимедійна система з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto і бездротова зарядка для смартфонів.



Європейський старт продажів Seat Ateca запланований на весну 2016 року, збирання новинки налагодять на підприємстві Škoda в чеському Млада-Болеславі. Офіційної інформації про ціни поки немає. У виданні Autoexpress очікують, що в Великобританії кросовер стартуватиме приблизно з 18 тис. фунтів (23.2 тис. євро), що на 500 фунтів (643 євро) дешевше базового Nissan Qashaqai.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?