Титанік-2 буде спущений на воду в 2018 році
Категорія
Культура
Дата публікації

Титанік-2 буде спущений на воду в 2018 році

Титанік-2 буде спущений на воду в 2018 році
Джерело:  news.liga.net

Точна копія легендарного Титаніка здійснить свою першу подорож в 2018 році, через 106 років після трагічного рейсу лайнера-оригінала, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛІГА.net.
Збірка нового круїзного лайнера, який зовні виглядатиме практично ідентично затонулому понад сотню років тому Титаніку, проходить в Китаї на гроші австралійського мільярдера Клайва Палмера і його компанії Blue Star Line. На воду корабель спустять в 2018 році. Про це пише видання Belfast Telegraph.
У дев'ятиповерхового судна Титанік II довжиною 270 метрів і 53 м в ширину буде суцільнозварний корпус - не клепаний, як в оригіналу. На новому кораблі розмістять сучасні рятувальні системи, хоч і залишать при цьому аналоги шлюпок Титаніка. Навігаційні та силові установки також будуть сучасними.
На лайнері обладнають 840 кают для 2400 пасажирів і 900 членів екіпажу. Пасажирам, які ризикнуть вирушити в перше плавання з китайського Цзянсу в Дубай, запропонують квитки першого, другого і третього класів.
Титанік - британський трансатлантичний пароплав, на момент введення в експлуатацію був найбільшим судном у світі. В ніч з 14 на 15 квітня 1912 року під час першого рейсу зазнав аварії в північній Атлантиці, зіткнувшись з айсбергом. Катастрофа забрала щонайменше 1496 життів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?