Учені виявили передбачені Ейнштейном гравітаційні хвилі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Учені виявили передбачені Ейнштейном гравітаційні хвилі

Учені виявили передбачені Ейнштейном гравітаційні хвилі
Джерело:  Associated Press

Учені кажуть, що вони нарешті виявили гравітаційні хвилі - коливання в тканині простору-часу, отримані шляхом прискорення масивних тіл, відповідно до загальної теорії Альберта Ейнштейна, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AP.
Ця заява викликала хвилювання світу фізики і астрономії. Вчені стверджують, що відкрили новий спосіб спостереження за космосом.
Ейнштейн 100 років тому розповів, що існують гравітаційні хвилі, і теоретичні роботи, що наводяться з того часу, підтвердили, що вони майже напевно існують.
В одному сенсі це просто практичний доказ робочого припущення, оскільки протягом багатьох років у вчених були непрямі докази їх існування.
Але тепер міжнародна команда знаменитих астрофізиків, використовуючи неймовірно чутливий прилад, вартістю $1,1 мільярда, фактично виявила одну з цих хвиль від далекого зіткнення двох чорних дір.
Вчені й інженери по всьому світу збирають обладнання, яке допоможе виявити більше гравітаційних хвиль і зрозуміти про них більше.

Відео: RT via YouTube

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?