Почалася нова хвиля репресій проти кримських татар
Категорія
Політика
Дата публікації

Почалася нова хвиля репресій проти кримських татар

Почалася нова хвиля репресій проти кримських татар

Меджліс кримськотатарського народу заявляє про нову хвилю репресій проти кримських татар. Про це йдеться в заяві Меджлісу в зв'язку з обшуками, які відбулися сьогодні в анексованому Росією Криму, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свободу.
«Обшуки були проведені в будинках близько 10 кримських татар, зокрема у Даміра Мінадірова (Ялта), Бахтіяра Топузова (Ялта), Рустема Османова (Бахчисарай), Нарімана Мамедінова (село Холмовка Бахчисарайського району), Рустема Іслямова (Холмовка Бахчисарайського району), Арсена Халілова (Холмовка Бахчисарайського району), Мусліма Алієва (село Верхня Кутузовка Алуштинського району), а також у члена Кримської контактної групи з прав людини Емір-Усеіна Куку (Ялта)», - йдеться в заяві.
У Меджлісі відзначають, що обшуки проводилися за підозрою в причетності до «терористичної організації», з 8 затриманих відпустили Рустема Османова та Нарімана Мамедінова після проведеного з ними допиту.
«Обшуки проводились з порушеннями чинного російського законодавства, в більшості випадків - в жорсткій формі. Так, наприклад, в будинок сім'ї Топузових силовики увірвалися в 7 ранку, налякали дітей, які спали, розбивши вікна, скло від яких посипалося прямо на них», - відзначили в Меджлісі.
У четвер, 11 лютого, був викликаний в прокуратуру Сімферополя перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял в зв'язку з нібито скаргами на діяльність Меджлісу.
Призначена російською владою прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, що кримське управління ФСБ РФ затримало чотирьох осіб в рамках кримінальної справи за фактом діяльності «терористичної організації Хізб ут-Тахрір. За версією російського слідства, «один з членів партії Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі організував місцевий осередок цієї терористичної організації, яка діяла на території Ялти і Алушти».
Нагадаємо, в Криму раптова перевірка військ, у повітря підняли винищувачі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?