У МЗС запропонували компромісний шлях проведення виборів на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС запропонували компромісний шлях проведення виборів на Донбасі

У МЗС запропонували компромісний шлях проведення виборів на Донбасі

Керівник апарату МЗС Вадим Пристайко, який відповідає за переговори в Нормандському форматі про мирне врегулювання на Донбасі, заявив, що обіцянка щодо чесних виборів на окупованих територіях повинна бути виконана, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"Якщо ми пообіцяли, що проведемо вибори, внесемо конституційні зміни, не ініціюватимемо військові дії, як би нам не хотілося повернути назад свою землю - ми повинні виконати це. Але залишається відкритим питання, яким чином виконувати Мінські домовленості", - сказав Пристайко.
Згідно Мінським домовленостям, Україна отримує контроль над своєю частиною кордону в кінці мирного процесу.
"Так, це прикро чути, це проти всякої логіки, але що поробиш. Водночас може ж бути інший механізм контролю над кордоном, який дозволить провести чесні вибори. Нехай місія ОБСЄ отримає можливість дістатися до кордону і контролювати його. Це - той компромісний шлях, якого ми зараз вимагаємо, і я не бачу проблем для його реалізації", - зазначив він.
Раніше повідомлялося, що Хуг особисто перевірить обстановку на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?