Поставки озброєння на Донбас говорять про підготовку Росією наступу - розвідка
Категорія
Політика
Дата публікації

Поставки озброєння на Донбас говорять про підготовку Росією наступу - розвідка

Поставки озброєння на Донбас говорять про підготовку Росією наступу - розвідка

На окуповані території Донецької та Луганської областей здійснюється поставка озброєння і боєприпасів, що свідчить про підготовку Росією наступу на позиції сил АТО.
Про це на брифінгу заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький, передає УНІАН.
За його словами, розвідка виявляє факти прихованого постачання Росією озброєння, боєприпасів, пально-мастильних матеріалів на окуповані території Донбасу. Зокрема, 6 лютого по автомобільних дорогах через пункт пропуску "Довжанський" заїхало близько 30 фур з боєприпасами та військовим майном на військові склади так званого 2-го армійського корпусу бойовиків в Луганську, Красному Лучі та Стаханові. 8 лютого в районі населеного пункту Червоний Жовтень в Луганській області пройшли колони військової техніки і особового складу.
У ГУР розповіли, що залізницею за тиждень прибутку 3 військових ешелонів з Ростова-на-Дону до Іловайська, які доставили танки, БМП, самохідні артилерійські установки, гаубиці, військові автомобілі, близько 300 тонн боєприпасів і понад 300 тонн паливно-мастильних матеріалів.
"Також виявлено військовий ешелон, який доставив з Ростова-на-Дону в Харцизьк близько 250 тонн боєприпасів", - сказав Скібіцький.
За його словами, всі ці факти свідчать про підготовку Росії до наступу.
"Таким чином, Російська Федерація здійснює заходи з нарощування запасів боєприпасів і пально-мастильних матеріалів. Не виключено, що йде активна підготовка до відновлення активних наступальних бойових дій", - зазначив представник ГУР.
Як повідомляв ONLINE.UA, розвідка заявила про великі втрати Росії на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?