Українці вважають 14 лютого святом продавців квітів
Категорія
Культура
Дата публікації

Українці вважають 14 лютого святом продавців квітів

Українці вважають 14 лютого святом продавців квітів
Джерело:  news.liga.net

За результатами опитування, проведеного Міжнародним кадровим порталом hh.ua, українці сприймають День святого Валентина по-різному, передає ONLINE.UA з посиланням на ЛІГА.net.
Двоє з п'яти українців назвали 14 лютого Днем усіх закоханих. Кожен п'ятий вважає цей день святом торговців квітами і листівками, а кожен сьомий впевнений, що він не вписується в наші традиції і культуру. Ще стільки ж назвали 14 лютого звичайним днем, який цього року припадає на неділю.
У прес-службі відзначили, що тільки третина "білих комірців" відзначають День святого Валентина на роботі.
Ставлення українців до Дня святого Валентина дуже неоднозначно. Одні бачать в ньому можливість в черговий раз порадувати рідних і улюблених своєю увагою. Інші ж вважають, що свято, що має західноєвропейське коріння, чуже українській культурі і традиціям. Тим більше різняться думки щодо того, чи варто відзначати день закоханих на роботі.
Для більшості компаній 14 лютого є звичайним робочим днем ​​- дві третини "білих комірців" зізналися, що в їхньому колективі не прийнято відзначати День святого Валентина. Там же, де свято все-таки відзначають, його організовують без особливих надмірностей.
У кожній сьомій компанії колеги вітають один одного на словах. Майже в кожному десятому офісі підписують валентинки. Ще в 7% випадків співробітники пишуть вітання з e-mail, в соцмережах або на внутрішньокорпоративному сайті. І тільки в одиничних випадках на честь Дня закоханих приносять солодощі, влаштовують вечірку на роботі, йдуть в кафе або боулінг, організовують квест, а також роблять один одному приємні сюрпризи і дарують квіти. Найчастіше День закоханих відзначають у великих компаніях чисельністю від 200 чоловік і більше.


Варто зазначити, що особливого сенсу цьому дню надають переважно жінки. Чоловіки приблизно вдвічі частіше згадують про дивацтва і абсурдності цього свята. Також більше подобається відзначати це свято молодим людям. Хоча ті, хто старше 45 років, частіше говорять про можливість подарувати турботу і увагу, які і роблять для них цей день особливим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?