Після зміни дати на 1 січня 1970 року iPhone перестає працювати (відео)
Категорія
Технології
Дата публікації

Після зміни дати на 1 січня 1970 року iPhone перестає працювати (відео)

Після зміни дати на 1 січня 1970 року iPhone перестає працювати (відео)
Джерело:  gagadget.com

Будь-який пристрій на 64-бітному процесорі, починаючи з Apple A7, має помилку в операційній системі iOS, яка дає можливість вивести гаджет з ладу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Gagadget.
Для цього достатньо відключити автоматичну синхронізацію часу, встановити дату на 1 січня 1970 року і виконати перезавантаження. Відновити гаджет не вийде ні через iTunes з використанням Recovery mode, ні в DFU-режимі. Правда, в деяких випадках iPhone через кілька годин включався і, незважаючи на дуже повільну роботу, дозволяв повернути «нормальну» дату.
Вважається, що проблема виникла через особливості відліку часу. 1 січня 1970 року розпочалася так звана епоха Unix. При установці цієї дати якась змінна, ймовірно, бере нульове значення і викликає помилки в інших компонентах системи. Втім, випадково наштовхнутися на помилку у звичайного користувача навряд чи вийде. Щоб «переміститися» на півстоліття назад, необхідно спочатку вибрати 2000 рік і ще раз зайти в налаштування. Описаним способом можна перетворити на «цеглину» iPhone 5s, iPad mini 2, iPad Air і новіші моделі, включаючи шосте покоління iPod Touch. Повідомляється також, що іноді пристрій вдається повернути до життя, якщо перед відновленням дістати SIM-карту або ж змінити її на картку іншого абонента після закінчення прошивки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?