12 лютого в Україні і світі: головні новини дня
Категорія
Світ
Дата публікації

12 лютого в Україні і світі: головні новини дня

12 лютого в Україні і світі: головні новини дня
Джерело:  online.ua

Підбиваючи підсумки дня, редакція ONLINE.UA підготувала огляд найважливіших новин, які обговорювалися в Україні та світі 12-го лютого


Україна


1. 1. У селищі Нижні Ворота Воловецького району Закарпатської області активісти почали блокаду фур російських перевізників. До блокування російських вантажівок приєдналися ще дві області — Волинська та Івано-Франківська.
2. Керівник апарату МЗС Вадим Пристайко, який відповідає за переговори в Нормандському форматі про мирне врегулювання на Донбасі, заявив, що обіцянка щодо чесних виборів на окупованих територіях мусить бути виконана.



3. Народний депутат Вікторія Войціцька заявила, що документ про відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка отримав вже чотири підписи. Крім того, глава Мінекономрозвитку України Айварас Абромавічус вважає, що новим головою уряду повинна стати голова Мінфіну Наталія Яресько.
4. Ватажок ДНР Денис Пушилін заявив, що дії щодо обміну полоненими потрібно посилити, не чекаючи «закону про амністію».
5. Міністр юстиції України Павло Петренко і керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе підписали меморандум про співпрацю відомств.

Світ

1. У територіальні води грузинського Батумі увійшли чотири кораблі постійно діючого другого протимінного з'єднання НАТО «SNMGMG2».
2. Студенти ВНЗ в Росії записали відео, в якому звернулися до генерального секретаря ООН Пан Гі Муну, а також Міжнародному Гаазькому Трибуналу з закликом судити президента США Барака Обаму як військового злочинця.
3. Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс вважає, що політика відкритості стосовно біженців, яку проводить уряд ФРН на чолі з канцлером Ангелою Меркель, не є «логічною в довгостроковій перспективі».
4. Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп порівняла президента Росії Володимира Путіна з головним героєм фільму «Зразковий самець».




5. Британське видання The Independent стане першою національною газетою, яка перейде на повністю цифровий формат, оголосили власники ESI Media.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?