Глава РПЦ та Папа Римський підписали спільну декларацію
Категорія
Культура
Дата публікації

Глава РПЦ та Папа Римський підписали спільну декларацію

Глава РПЦ та Папа Римський підписали спільну декларацію
Джерело:  Gazeta.ru

Папа римський Франциск розповів про те, що предстоятелі церков розмовляли «як брати» і розмова вийшла «дуже відвертою». Патріарх Кирило та папа Римський Франциск підписали спільну декларацію за підсумками зустрічі на Кубі.


Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Gazeta.ru.
"Не дивлячись на спільне існування перших десяти століть, католики та православні протягом майже тисячі років позбавлені спілкування в Євхаристії. Ми розділені ранами, нанесеними в конфліктах далекого і недавнього минулого, розділені й успадкованими від наших попередників відмінностями в розумінні і поясненні нашої віри в Бога, єдиного в Трьох Особах - Отця, Сина і Духа Святого. Ми сумуємо про втрату єдності, що стала наслідком людської слабкості й гріховності, що сталася всупереч Первосвященицькій молитві Христа Спасителя: «Щоб усі були одним, як Ти, Отче, в Мені, і Я в Тобі , так і вони нехай будуть в Нас єдині»(Ін. 17:21)", - йдеться у декларації.
«Це була дуже змістовна бесіда, яка дала нам можливість зрозуміти і відчути позиції один одного. Результати цієї бесіди дають мені можливість сказати, що дві церкви можуть працювати спільно на благо християн всього світу», - зазначив Кирило.
Глава РПЦ зазначив, що дві церкви можуть «працювати спільно, щоб не було війни, щоб всюди шанувалася людське життя».
Понтифік сказав, що «ми говорили як брати, тому що у нас одна віра і ми шукали одного шляху».
«Ми говорили дуже відверто, я вас запевняю, що в цьому діалозі я відчував присутність Святого духа», - додав він.
Папа Франциск подякував патріарху за те, що «ми разом шукали єднання». За його словами, вони обговорили ряд ініціатив, які «можливо буде здійснювати».
Вони подякували владі Куби за можливість проведення зустрічі в країні.
Нагадаємо, в мережі з'явилися перші фото  історичної зустрічі  Папи Римського Франциска і глави РПЦ Кирила, яка пройшла в аеропорту імені Хосе Марті в Гавані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?