У декларації Папи Римського та Кирила не забули про Україну
Категорія
Культура
Дата публікації

У декларації Папи Римського та Кирила не забули про Україну

У декларації Папи Римського та Кирила не забули про Україну
Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск і патріарх Кирило у спільній декларації, яку підписали 12 лютого, не забули згадати й Украіну.


Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на РІА Новини.
У тексті було прописано:
26. Ми сумуємо про протистояння в Україні, що забрало уже безліч життів, яке заподіяло незліченні страждання мирним жителям та привело суспільство в глибоку економічну і гуманітарну кризу. Закликаємо усі сторони конфлікту до розсудливості, громадської солідарності й діяльній миротворчості. Закликаємо наші Церкви в Україні працювати для досягнення суспільної злагоди, утримуватися від участі в протиборстві і не підтримувати подальший розвиток конфлікту.
27. Висловлюємо надію на те, що розкол серед православних віруючих України буде подолано на основі існуючих канонічних норм, що всі православні християни України будуть жити в мирі та злагоді, а католицькі громади країни будуть цьому сприяти, щоб наше християнське братство було ще більш очевидно.
Але, ці пункти декларації викликали неоднозначну реакцію. Так, Архієпископ Євстратій Зоря прокоментував наступним чином:
«До сильних сторін я відношу ті пункти, які стосуються діалогу християн, захист традиційних християнських духовних і моральних цінностей».
«Пункти 25-27 (про Україну) явно плід дипломатичних компромісів з російською позицією і, як такі, слабкі. Але крім цих 10% дьогтю, сама декларація - позитивне явище. Мені здається, що пункти, які несуть і захищають Божу Правду - будуть розвиватися й далі, а пункти, які націлені на людську мудрість - залишаться тільки в історії ».
Раніше повідомлялося, що Папа Римський і глава РПЦ закликають до  захисту християн на Ближньому Сході.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?