Північний потік-2 зробить Європу залежною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Північний потік-2 зробить Європу залежною

Північний потік-2 зробить Європу залежною
Джерело:  Укрінформ

Президент України Петро Порошенко вважає, що Північний потік послабить Європу і зробить її залежною від РФ.
Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Укрінформ.
«На жаль, у« Північного потоку-2» лише одна мета, і вона політична - зробити Європу більш залежною, зробити Україну, Польщу, Словаччину, Хорватію і багато інших країн слабкішими», - сказав український президент.
Порошенко порівняв дві цифри: 1 млрд євро для того, щоб модернізувати вже існуючі потужності, які довели свою надійність, і 20 млрд, які потрібно вкласти в «Північний потік-2». Він запросив інвесторів взяти участь в модернізації української ГТС і «зробити Європу сильною».
«Якщо ми будемо досить сильні, щоб дати правильну відповідь російському «Північному потоку-2», це зробить Європу сильнішою», - сказав український лідер.
Президент Польщі Анджей Дуда, який виступав у тій же панелі, звернув увагу на те, що будівництво «Північного потоку-2» виявилося проблемою у відносинах між Варшавою іта Берліном.
Нагадаємо, Україна закликала Єврокомісію почати  разслідування по Північному потоку-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?