Чорнослив захистить від космічного випромінювання
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чорнослив захистить від космічного випромінювання

Чорнослив захистить від космічного випромінювання
Джерело:  Nature

Після проведення ряду досліджень, вчені змогли встановити, що чорнослив може бути використаний при підготовці майбутніх космонавтів для позбавлення від наслідків польоту в космос.


Про це повідомляє  ONLINE.UA  з посиланням на журнал Nature.


При польотах на далекі відстані (до Марса і далі), люди, що знаходяться на космічному кораблі будуть піддаватися шкідливому для людського організму впливу космічного випромінювання, від якого на МКС люди захищені магнітосферою нашої планети. Одним з основних ефектів впливу космічного випромінювання є розщеплення кісткової тканини, через що кістки стають ламкими.


Вчені перевірили чотири можливих методи захисту від космічного випромінювання: антиоксидант-коктейль, дигідроліпоєву кислоту, ібупрофен і чорнослив.


У той час як коктейль не допоміг зовсім, а кислота і ібупрофен тільки частково змогли зберегти стан кісток, то краще за все в дослідах на мишах показав себе чорнослив, при регулярному вживанні якого кістки зовсім не пошкодилися від космічного випромінювання.


Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вдалося виявити  гравітаційні хвилі, про які говорив Ейнштейн.


Також публікувався можливий варіант подій, які відбудуться, якщо людина якимось чином зможе потрапити в  чорну діру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?