У ЦРУ була інформація про підготовку терактів в Парижі
Категорія
Світ
Дата публікації

У ЦРУ була інформація про підготовку терактів в Парижі

У ЦРУ була інформація про підготовку терактів в Парижі
Джерело:  BBC

Директор ЦРУ Джон Бреннан розповів, що незадовго до серії нападів у Парижі у його відомства була інформація про підготовку бойовиками терористичної організації Ісламська держава великої операції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
У виступі в ефірі американського телеканалу CBS директор ЦРУ зізнався, що нападам не вдалося запобігти через нестачу конкретики. За словами Бреннана, незадовго до терактів бойовики перейшли на нові засоби зв'язку, і найважливіші переговори ЦРУ перехопити не змогло.
Теракти в Парижі Бреннан назвав провалом всіх розвідувальних служб. Він зазначив, що практично всі учасники нападів були французами, які їздили в тренувальні табори ісламістів в Сирії, а потім безперешкодно повернулися назад.
Бреннан відзначив, що розвідникам вдалося зірвати безліч інших операцій бойовиків, проте приклад Франції показує, що розвідці потрібно працювати ще краще. Глава ЦРУ не виключив, що наступною ціллю бойовиків можуть стати США.
Раніше повідомлялося, що угруповання ІДІЛ опублікувала відео з паризькими терористами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?