Касько, який звільнився, прокоментував гучні справи
Категорія
Політика
Дата публікації

Касько, який звільнився, прокоментував гучні справи

Касько, який звільнився, прокоментував гучні справи

Заступник генерального прокурора Віталій Касько, який вирішив звільнитися з Генеральної прокуратури України, розповів в подробицях про гучні справи прокуратури, зокрема, про справу "діамантових прокурорів" і санкції проти екс-чиновників часів Януковича.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Касько вважає, що санкції Європейського Союзу проти колишніх чиновників часів екс-президента Віктора Януковича збережуться, якщо слідство не допустить чергових провалів.
Зокрема, говорячи про санкції, Касько зазначив: "Все, що ми могли зробити - я і міжнародний департамент Генеральної прокуратури для збереження санкцій, на сьогоднішній день зроблено. Консультації з європейськими колегами проведені в Києві, позиції узгоджені".
"Якщо до 5 березня 2016 року слідство не допустить чергових провалів, таких як рішення, наприклад, у справі Іванющенка або йому подібних, надія на збереження санкцій на наступний рік залишається. Якщо це станеться, це буде політичним рішенням Ради ЄС на підтримку українського народу з надією на подальші кардинальні зміни у правоохоронній системі. Але чи допоможе це Генеральній прокуратурі - яка майже за два роки не направила до суду жодного кримінального провадження стосовно посадових осіб зі списку санкцій ЄС, наблизить це країну до повернення заарештованих за кордоном активів? Боюся, що ні. Розвалені і тривалі кримінальні провадження стосовно колишніх високопоставлених чиновників - це найбільше розчарування як українців, так і наших закордонних партнерів", - підкреслив Касько.
Також Касько не виключає, що після його звільнення справа "діамантових прокурорів", а саме стосовно колишнього першого заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і громадянина Валерія Гібаленка почне розвалюватися.
"Перша серйозна спроба побороти корупцію і кругову поруку в самій прокуратурі привела до протилежного результату - до переслідування тих, хто наважився це зробити. Однак, незважаючи на величезний тиск, ми виконали свою обіцянку. Слідство у справі за обвинуваченням у хабарництві так званих "діамантових прокурорів" було завершено нами в листопаді минулого року і 4 січня 2016 року було направлено до суду для розгляду по суті", - сказав Касько.
Як повідомляв ONLINE.UA, у Шокіна прокоментували гучну відставку Каська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?