Бігають із автоматами: у Путіна не збираються припиняти війну в Сирії
Категорія
Політика
Дата публікації

Бігають із автоматами: у Путіна не збираються припиняти війну в Сирії

Бігають із автоматами: у Путіна не збираються припиняти війну в Сирії
Джерело:  TIME

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв заявив, що Росія не планує припиняти бомбардування в Сирії, поки союзники Москви в Дамаску не досягнуть миру на вигідних умовах, незважаючи на мирний договір.
Про це Дмитро Медведєв сказав в інтерв'ю виданню TIME, повідомляє ONLINE.UA.
Що стосується цілей триваючого наступу сирійського режиму навколо Алеппо та інших міст, він сказав, що повстанці, які "бігають з автоматами", повинні також бути об'єктом нападу, а не тільки терористи Ісламської держави.
Відзначимо, що цей коментар був зроблений на наступний день після того, як високопоставлені дипломати з Росії, США і 15 інших країн за підтримки ООН досягли угоди про припинення військових дій в Сирії.

Медведєв, утім, не залишив місця надії, що мирна угода буде виконана. Насилу завойовані положення, сказав він, "принаймні, дають підстави для деякого обережного оптимізму в надії, що ми зможемо досягти угоди про майбутнє, про те, як піде процес вирішення ситуації в Сирії, про внутрішній сирійський діалог, його принципи, його учасників. - Він зробив паузу, перш ніж додати. - І про припинення вогню».
Медведєв також безпосередньо не відповів на питання про те, чи збігаються цілі РФ з цілями Асада. "Він не той, хто визначатиме ступінь військової присутності Росії", - сказав Медведєв. Прем'єр, однак, зробив припущення, що Москва чинитиме опір будь-якому поділу Сирії між Асадом і опозицією.
"Ми хотіли б, щоб Сирія залишалася в своїх історичних кордонах як єдина країна, - сказав він, додавши. - Нікому з нас не потрібна ще одна Лівія, яка розпалася на кілька частин, і нам не потрібен хаос, при якому різні території перебувають під контролем польових командирів або, просто кажучи, бандитів, незалежно від того, яку релігійну риторику вони використовують як прикриття".
Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хеммонд заявив, що існує всього одна людина, здатна зупинити військові дії в Сирії, - і це Путін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?