У Росії зізналися, що не віддадуть кордон на Донбасі Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії зізналися, що не віддадуть кордон на Донбасі Україні

У Росії зізналися, що не віддадуть кордон на Донбасі Україні

Статс-секретар-заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін заявив, що в МЗС РФ не мають наміру повертати Україні контроль над кордоном на захопленому Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Зокрема, відповідаючи на питання, чи відповідає дійсності інформація, що Росія нібито готова повернути Україні контроль за прилеглою до російської території ділянкою кордону на Донбасі, але за умови, що прикордонники набиратимуться з місцевого населення, Карасін сказав: "Ця інформація дійсності не відповідає".
За його словами, в мінському комплексі заходів чітко зафіксовано, що "відновлення українського контролю над відповідною ділянкою українсько-російського кордону може статися тільки після завершення всеосяжного врегулювання кризи".
При цьому, заявив Карасін, відновлення контролю України "обумовлено необхідністю узгодження деталей з представниками Донецька і Луганська в рамках Контактної групи всіх заходів, передбачених Законом «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей".
"Твердо стояли і будемо стояти на необхідності неухильного виконання цієї вимоги і затвердженої в Мінську послідовності", - сказав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, Росія відправить на Донбас перший за цей рік гумконвой.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?