У дітей, які мало сплять, можуть з'явитися проблеми з ожирінням
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У дітей, які мало сплять, можуть з'явитися проблеми з ожирінням

У дітей, які мало сплять, можуть з'явитися проблеми з ожирінням
Джерело:  Коментарі

Учені досліджували більше 2500 дітей у віці 16 місяців і з'ясували, що діти, які сплять менше ніж 10 годин, частіше важать більше за дітей, які сплять як мінімум 13 годин, через більше вживання калорій, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Коментарі.
За словами вчених Університетського коледжу в Лондоні, збільшене споживання калорій загрожує ожирінням і проблемами в дорослому житті. Дослідники коледжу стежили за сном дітей і за їх раціоном протягом 5 місяців. Група дітей, які спали менше 10 годин, споживала в середньому 1 087 калорій, а група тих, хто спав більше - 982 калорії. Учені дійшли висновку, що через брак сну порушується регуляція гормонів, що відповідають за апетит.
Крім того, вдалося встановити ще один факт: гладкі діти легко засмучуються, батьки намагаються заспокоїти їх їжею - виходить замкнене коло.
Вчені не раз доводили, що брак сну змушує дорослих їсти більше. Щоб компенсувати нестачу сил внаслідок недостатнього сну, у дитини підвищується апетит, адже їжа дає заряд енергії. Навіть часткова нестача сну впливає на регулювання ваги, концентрацію інсуліну і інших ключових гормонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?