Росія "обмежила" судноплавство в Керченській протоці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія "обмежила" судноплавство в Керченській протоці

Росія "обмежила" судноплавство в Керченській протоці
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 16 лютого, під керівництвом заступника міністра транспорту Росії Віктора Олерського на нараді було прийнято рішення "обмежити" рух суден в Керченській протоці.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Shipilov.com.
У постанові йдеться про «обмеження руху суден», але насправді мова йде про повну заборону, позаяк під «обмеження» не потрапляють тільки кораблі ВМФ і ФСБ Росії, всім іншим судам рух буде заборонено.
Формальним приводом для заборони послужило будівництво «Керченського моста».
Треба зауважити, що Віктор Олерський був призначений керівником Росморрічфлоту всього тиждень тому, і з високою ймовірністю це пов'язано саме з планами керівництва Росії з блокування протоки.
Керченська протока з точки зору міжнародного права перебуває під міжнародною юрисдикцією, і Росія не має права одноосібно запроваджувати обмеження на рух в ній. Тому для реалізації плану на посаді керівника Росморрічфлоту Росії треба було мати вкрай віддану людину, звичну до сумнівних справ.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Запоріжжі кран ледве не перекрив судноплавний прохід.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?